Šest nedjelja od porođaja konačno sam dobila osmijeh od moje bebe djevojčice i osjetila da roditeljstvo može da bude zabavno, napisala je jedna čitateljka portala Popsugar.

Ona je navela da je mjesec dana živjela u “beskrajnom krugu hranjenja, promjena pelena i flačicama”. Poslije osmijeha, poručuje, konačno je osjetila ljepšu stranu roditeljstva, ali i olakšanje.

“Ovaj “društveni osmijeh” (za razliku od refleksivnog mliječnog osmijeha) je važna prekretnica u životu novorođenčadi. Znajući da mi još mnogo toga predstoji, rekla sam sebi da moram da promijenim stav po pitanju prekretnica. Dok god mi ljekar govori da se sve odvija kako treba, ne bi trebalo da pretjerano obraćam pažnju na datume i prekretnice”, napisala je ona.

Objasnila je još i da svakog mjeseca pregleda koji novi “trik” može da očekujem od bebe, te da više ni ne brine ako joj treba malo više vremena, piše poposuger.com.

Doktor Robin Džejson, uvaženi pedijatar, rekla joj je da je to zdrav pristup.

“Roditelji mogu da se uplaše kad vide da dijete mlađe od njihovog govori ili hoda bolje. Međutim, moraju da zapamte da smo svi različiti. Roditelji slušaju mnogo o autizmu i kašnjenju u razvoju, ali većina djece je normalna i raste okružena ljubavlju”, rekla je dr. Džejson ovoj mladoj majci.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime