Autor: Sandžaklijka AB

Poznata bh. književnica Marija Fekete Sullivan pokrenula je prije sedam godina jedan novi vid izdavačke kuće, odnosno Izdavački projekt Style Writes Now s idejom da sve brojnijim korisnicima Interneta olakša pristup književnim djelima iz BiH i regiona.

Riječ je o prevedenim i objavljenim naslovima na engleskom i drugim jezicima, no odnedavno su se vrata otvorila i istaknutim autorima i naslovima pisanim na bosanskom/hrvatskom/srpskom jeziku.

“Jedan od prvih naslova na bosanskom jeziku je, u Srbiji nagrađeni roman “Bilija. Kako ostaviti dobra muže” Bisere Boškailo. Upravo danas smo dobili i printani primjerak te knjige, koju sada u cijelom svijetu čitaoci mogu naručiti i koja im može za par dana stići na kućnu adresu. Ali, prednost ovog vida objavljivanja je u tome da izabrana priča, zbirka priča, slikovnica, a sada i roman, odmah nakon kupovine stiže na Vaš ekran, bez čekanja da se pojavi na kućnoj adresi ili u knjižari. Znači, dok putujete ili čekate na nekog u restoranu, malim klikom dobijete ono što želite u tom momentu pročitati”, kaže Marija koju smo sreli sa našom knjizevnicom u Hotelu “Evrop”a u Sarajevu gdje su skupa proslavljale dolazak prvog primjerka romana “Bilija”, o kojem se na Beogradskom Univerzitetu upravo dovršava disertacija.

Autorica romana Bisera Boškailo ne krije oduševljenje i zadovoljstvo ovim načinom izadavštva.

“Naravno da sam sretna i oduševljena ovakvim vidom izdavanja knjiga. Sada ne moram da vucaram kofere knjiga za neku promociju po svijetu, već samo poručimo primjerke ranije koji stignu na tu adresu. Ovo je novo vrijeme i ono donosi sa sobom ovakve novosti i sretna sam da sam doživjela i ovo vrijeme. Danas se sve više u svijetu čita elektronska forma knjige, koja daje piscu mogućnost da napokon, ako ima i interesatno djelo i nešto zaradi bez previše ulaganja u pripremu, štampu i distribuciju knjige”, kaže Boškailo.

U videoklipu uz ovaj tekst našim čitaocima nudimo i kraći odlomak iz romana koji je za portal Sandžaklijka eksluzivno pročitala i interpretirala naša diva mode i modnog filma, Amela Radan.

Roman “Bilija” možete naći na linku: www.smashwords.com

Do sada objavljeni naslovi su dostupni na linku: smashwords.com/profile/view/mfs

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime