Nekada su obline kod žena bile znak zdravlja. Onda je došlo vrijeme mršavica koje su radi muškaraca povraćale nakon skupe večere. Na našu sreću, vraća se dobar stari znak zdravlja.

Ljepota je u oku posmatrača – stara je izreka i prilično istinita.

Ako krenete od Evrope, preko Azije i Amerike – naići ćete na prilično različite poglede na žensku ljepotu. Francuzi, naprimjer, uopće ne vole velike grudi.

Svaka nacija ima svoju tradiciju i običaje, pa se isto može reći i za ideal ženske ljepote. Dok je kod nekih najprivlačnija stvar bujno poprsje, drugi ga se gnušaju i žude za slojevitim kapcima.

U regionu je najpoželjniji oblik ženske ljepote vitka građa sa oblinama. I to se ne mijenja godinama.

Evo kako ljepotu doživljavaju u ostalim zemljama.

Slično iznenađenje prsate ljepotice mogu doživjeti u Francuskoj.

Dakle, Francuzi, prije svega, preferiraju prirodno. A, ako je to prirodno malo – barem kada su grudi u pitanju – bit ćete prava ljepotica za muškarce iz ove zemlje. Šminka je, također, nešto što je njima uglavnom odbojno.

Koreja

U azijskim zemljama, pored blijedog tena i rumenih obraza simbol ljepote su kapci. Koreanke, naprimjer, uzdišu za što slojevitim kapcima, a ta vrsta estetskog zahvata je među njima najpopularnija.

Italija

Svaka dugokosa ljepotica koja je posjetila Italiju, zna da su upravo duge, bujne i talasaste kose glavni ideal ženske ljepote u Italiji. Doduše, i Italijankama je to podjednako privlačno kod suprotnog pola. A, dame uskog struka i bujnih grudi njihovi muškarci najviše vole.

Kuba

Ako se nađete na Kubi, vjerovatno ćete se iznenaditi što uprkos svojoj savršenoj figuri i tankom struku nećete biti nimalo atraktivne starosjediocima. Isti slučaj je i sa mnogim drugim zemljama u Južnoj Americi i Africi. U ovim nacijama mršava žena jednako je neprivlačna žena – potpuno suprotno od opće prihvaćenog mišljenja.

Mijanmar

Dok u nekim zatvorenijim zemljama, poput Mijanmara, postoje potpuno neobični sinonimi za ljepotu. Ali, ne samo za ljepotu već i tradiciju. Pa će se kao izuzetno privlačna žena i dobra buduća supruga prikazati ona koja poštuje plemensku tradiciju drugih vratova. Od rođenja ovim ženama nižu se bakarne ogrlice, čiji se broj sa godinama povećava – kao i dužina njihovog vrata.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime