Videozapis na kojem kineska umjetnica Xu Fei svira gitaru tokom skoka u Fethiyeu, poznatoj turističkoj destinaciji u Turskoj, na društvenoj mreži za veoma kratko vrijeme pregledalo je oko 70 miliona ljudi

Na snimku je moguće vidjeti Fei kako ležerno svira gitaru tokom tandem skoka s padobranom.

Fei je jedna od mnogih gostiju Instituta ”Yunus Emre“ koji su u okviru projekta ”Budite naš gost”, pokrenutog prošle godine, posjetili Tursku.

Cilj je radom na zajedničkim projektima ojačati odnose Turske i Kine.

Institut je prošle godine pozvao ljude iz različitih oblasti, uključujući novinare i javne ličnosti. Među njima su bili kineski glumac Will Lie i njegova supruga Wang Pei Yun.

Ove godine u junu gosti su bili predstavnici uprave kompanije Yi Dian-Zixun, CCTV-a, Travel Star TV-a, Ureda za turizam Kine i drugih. Gosti su uživali tokom boravka u Istanbulu u kojem su posjetili palatu Topkapi, Egipatsku tržnicu (Misir carsisi), Aju Sofiju i mnoge druge.

U julu je nova grupa, u kojoj je bila i pjevačica Xu Fei boravila u Turskoj. Xu Fei je spot za novu pjesmu snimila u toj zemlji, a videozapis na kojem svira gitare tokom skoka u Babadagu oborila je rekorde gledanosti u Kini.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime